Klinika Alergologjike Loloci

Alergjia është përgjigja e sistemit imunitar të trupit ndaj substancave të tilla si polenet, ushqimet dhe pluhuri i shtëpisë. Tek individët alergjikë sistemi i tyre imunitar i identifikon ato si një ‘kërcënim’ dhe prodhon një përgjigje të papërshtatshme. 

Klinika Alergologjike Dr. Gjustina Loloci

Rreth Nesh

Koncepti i “astmës” (“erë” ose “të fryjë” në greqisht) u përdor nga Hipokrati për herë të parë dhe tregon marrëdhënien midis sëmundjeve të frymëmarrjes dhe alergjisë dhe mjedisit. Megjithëse astma dhe alergjitë janë njohur dhe trajtuar për një kohë shumë të gjatë, 70 milion njerëz ende jetojnë me astmë në Evropë, 100 milion Evropianë vuajnë nga rinitit alergjik dhe 7 milion Evropianë jetojnë me një alergji ushqimore.

Ne përpiqemi për një Shqipëri që mbështet veprimin në kohë për të kapërcyer shumë nevoja të paplotësuara të pacientëve me alergji dhe astmë.

Prevalenca e alergjisë dhe astmës është treguar të rritet me përmirësimin e prodhimit ekonomik të një vendi dhe zhvillimin teknologjik. Në dekadat e kaluara, ajo është rritur në përmasa alarmante në lidhje me sfidat në rritje të mjedisit, të tilla si ndotja e ajrit dhe ndryshimi i klimës.

Misioni & Vizioni Yne

Është vlerësuar se 85% e njerëzve në Shqipëri jetojnë me sëmundje alergjike. Por mbetet një problem i madh në shërbimet e kujdesit shëndetësor për ata që preken nga kjo sëmundje e sistemit imunitar.

 

Misioni

Misioni ynë është të rrisim profilin e alergjisë në të gjitha nivelet, me një vizion që të gjithë të prekurit nga alergjia të marrin kujdesin dhe mbështetjen më të mirë të mundshme.

Vizioni

Qëllimi ynë është i thjeshtë, ju sigurojmë ju dhe familjes tuaj informacionin, shërbimin dhe produktet më të mira të mundshme që mund t’ju ndihmojnë të përmirësoni cilësinë e jetës tuaj.

Vlerat Tona

R

Mbi 15 Vite Eksperiencë

R

Besuar nga qëndrat shëndetësore më të mira në Shqipëri

R

Ofrojmë Shërbim të menjëhershëm dhe të sigurtë

R

Pacientët tanë na besojnë shëndetin e tyre tek ne

Specialiste

Specialiste Alergologjie

Gjustina Loloci

Alergologe-Imunologe

E diplomuar ne Fakultetin e Mjekesise, te Universitetit te Tiranes dhe e specializuar prane Sherbimit te Alergologjise dhe Imunologjise Klinike ne Qendren Spitalore Universitare “Nene Tereza”. Ka marre pjese ne Kongreset vjetore dhe konferenca brenda dhe jashte vendit si autore dhe prezantuese punimesh ne specielitetin e Alergologjise. Me eksperience 12 vjecare ne trajtimin e pacienteve alergjik me Imunoterapi Alergen Specifike duke punuar prej 2008 prane tre kompanive europiane prodhuese te ketyre trajtimeve Alk-Abello, Stallergenes dhe aktualisht Allergy Therapeutics UK, ku dhe eshte trajnuar per protokollet, menyrat e administrimit, efikasitetin, efektet anesore dhe menaxhimin e ketyre pacienteve. Gjithashtu ka ka punuar si mjeke alergologe prane Spitalit Amerikan per rreth 3 vite.